Бездомно куче разкъса крака на актьора Николай Николаев, познат като Бате Николай. Инцидентът се случил във вторник следобед, кофато той оставил автомобила си в столичен автосервиз, а в двора се навъртало едро псе, пише „Телеграф”.

Животното ръфало кокал, Бате Николай го отминал, но кучето му се нахвърлило и започнало да го хапе.
„Жестоко ме ухапа, смъкна ми кожата, мускула на крака. Четири часа ме шиха в Пирогов, сега имам шест шева. Вече не ме боли толкова много, но куцам. Лекарите ми казаха, че не трябва да ходя, а да държа крака на високо. Но аз не мога да седя на едно място, имам много работа да върша. Ще се оправя”, сподели Бате Николай.

Още преди да дойде линейката на мястото на инцидента дошли служители от дружеството за защита на животните. Актьорът веднага ги запитал какво смятат да правят с агресивното куче.

„Обясниха ми, че ще го приберат, за да го кастрират, а след това ще го върнат на улицата. Ако не, щели да го продадат в Германия, защото такава им била най-новата практика. А и там нашите бездомни псета стрували добри пари”, казва още Бате Николай.
Актьорът коментира и присъда на бияча си, който ще лежи в затвора две години и осем месеца. През лятото Бате Николай стана жертва на жесток побой, докато чака влака. 

„Безкрайно несправедливо. Този човек има още три висящи дела. Не пребива човек за първи път. А е осъден само на толкова, вместо на десет години. И вместо 10 000 лв. ще плати 5000. А и в съда той си призна какво е направил, даже каза, че много меко са описали нападението, той го бил извършил много по-жестоко. Сам си го каза. А аз не мога да спя, сънувам, че ме преследва, че ме бие, вади ми нож. Това психическо разстройство много трудно се лекува, особено при възрастен човек, Наясно съм, защо от години се занимавам с това”, категоричен е Бате Николай.