Колкото и да не ни се вярваше, колкото и скептично да бяхме настроени, трябва да кажем с надежда - шансовете теренът на Градския стадион да бъде застлан с нова трева до края на годината стават все по-сериозни. „Утро“ вчера беше на стадиона, за да види как върви реконструкцията му с държавната помощ от 1 милион лева, след като министърът на спорта Красен Кралев написа във Фейсбук, че Градският стадион в Русе и „Тича“ във Варна ще бъдат готови за футболни мачове до първия кръг на пролетния дял от първенството.
Половината игрище вече е засипано и валирано с фин пясък. След като се валира по конец и другата половина, ще се премине към поставянето на рулоните с трева. Според работници от обекта зачимяването ще започне в края на тази или началото на другата седмица. Понеже тревата била много жилава и издържала температури до минус 30 градуса, нямало да има проблеми със захващането и оцеляването й в суровите зимни месеци.
„Радостно е, че забавянето на ремонтите беше наваксано донякъде. Оптимист съм, че новата тревна покривка ще е факт до седмица. Разбира се, дано и времето не се развали. Бях делегат на мача „Локомотив“ /Горна Оряховица/-ЦСКА и трябва да ви кажа, че новата трева там беше умряла. Тя обаче беше поставена само две седмици по-рано. Хубавото в русенския случай е, че Градският няма да приеме двубои до края на годината“, каза пред „Утро“ председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс. 
А министър Кралев като че ли се е поизсилил доста със заявката, че „Тича“ във Варна ще даде терен на „Черно море“ в мачове от пролетния полусезон /първият кръг е на 28 февруари/.
„Тук не е ударена и една кирка. Нищо не се прави до момента“, обясни за „Утро“ журналистът от варненския вестник „Народно дело“ Недко Петров.
Но да се върнем към Градския в Русе и да погледнем как върви работата по фундаментите, които трябва да поемат пилоните за електрическото осветление. Рововете са изкопани и засега дотам! Явно, че тук трябва да се действа по-чевръсто, за да може стадионът да получи лиценз за мачовете през пролетта и настрадалите се привърженици на „Дунав“ най-сетне да гледат у дома мачовете на любимия си отбор.