Среднощен обход на полицаи приключил зле за любител на марихуаната, който небрежно бил оставил пликчета с марихуана в колата си, които се виждали само с един поглед.
На 11 юли м.г. младеж успял да се снабди с 21 грама канабис за 100 лева, свил си няколко цигарки, пушил от тях и прибрал грижливо остатъците в стъклен буркан с винт, а в чантичката си носел част от тревата в комплект със специални уреди за употребата му.
В нощта срещу 12 юли отишъл с колата си да се види с двама приятели. Паркирал пред бензиностанция, тримата пушили марихуана, но скоро раздумката била прекратена. Към 2.50 часа към тях приближили двама униформени от Второ районно, които огледали автомобила, видели подаващата се между седалките чантичка с пликчета и попитали на кого е, но младежите излъгали, че не знаят. Докато полицаите извършвали справка чия е колата, собственикът й се измъкнал пеш, но след като истината била разкрита, приятел го извикал да се върне и да съдейства на униформените. По-късно полицията отишла и до дома на младежа, където било иззето и останалото количество дрога.
Съдът изтъкна, че момчето не е обвинено за разпространение на наркотици, но предвид че е носило електронна везна в чантата си и е „почерпило“ приятелите си с марихуана, може да се направи предположения в тази насока. Освен това настойчиво е търсил канабис, а после е опитал да се скрие от полицаите. Затова магистратите отхвърлиха искането му за по-лека присъда и окончателно решиха, че справедливото наказание е 1 година условно с 3 години изпитателен срок и 2000 лева глоба.