Ексклузивни кадри от първите минути след взрива в село Хитрино, показа NOVA. Те са заснети с мобилен телефон от жители на селото. А днес екип на телевизията влезе в населеното място, за да покаже последиците от инцидента.

Улицата, която минава през Хитрино и е до жп линията, е черна. От едната страна на улицата е паркът на селото, който е напълно обгорял, а от другата - първите къщи, които са напълно разрушени. Тухли са разхвърляни навсякъде. Всичко е сравнено със земята. 

Това засне камерата на NOVA две денонощия след адския взрив на газа от една от 26-те цистерни на влаковата композиция на гарата в селото, в 05:37 часа в събота. Експлозията взе седем жертви, 29 бяха ранени, четирима са в критично състояние. Днес е ден на национален траур, а от вчера в шуменската община е обявено и бедствено положение. Общо 12 бяха авариралите цистерни с вместимост по 40 тона. Има опасност от обгазяване, а операцията по претоварването на пропан-бутана и пропилена е изключително рискова. Около 10 дни ще продължи вероятно блокадата на селото, а хората остават евакуирани. 

26 са напълно негодните за обитаване жилищни сгради, които трябва да бъдат построени наново в Хитрино.