Великотърновският съдия Станислав Ставров ще ръководи мача в неделя между отборите на „Черно море“ /Варна/ и „Дунав“ в Каварна. Помощници на Ставров, 9-и в последната ранглиста на БФС, ще са Илиян Капарашев и Даниел Ников. Хората зад вратите ще са Стефан Павлов и, изненада - членът на русенската съдийска комисия Ивелин Занев!
Името на Занев за този наряд явно е попаднало по недоглеждане. Очаква се подобен ангажимент да предизвика буря от недоволство в щаба на „Черно море“ и вероятно ще бъде направена промяна. Иначе историята помни как столични рефери масово свирят на ЦСКА, „Левски“ и „Славия“ в мачовете им срещу провинциални отбори. Но за тях може винаги. 
А Ставров се забърка в сериозен скандал през февруари 2015 година, когато ръководи реванша от 1/8-финалите за купата на България между „Лудогорец“ и „Берое“ /1:0/. Тогава той бързо удари беройци с червен картон и предреши мача. 
По сигнал на фенове от Стара Загора стана ясно, че съдията e постнал по-рано в профила си във Фейсбук  патриотична реплика за лудогорци. Освен това сложил снимка на торбичка с логото на „Лудогорец“ и написал: „После „Екстрапак“ не била фирма за шампиони“.
Номерът е, че Ставров се труди във въпросната фирма „Екстрапак“, натоварена със задачата да изработи „шампионските“ рекламни торбички. 
„Все си мисля, че тази снимка не трябва да стои на профила ти. Хората ще останат с грешно впечатление за предстоящите ти „странни“ наряди“, пише в коментар приятел на рефера.
Ставров обаче отговаря бойко: „Тук говорим, че произвеждаме качествени продукти и нищо повече“. 
Кръгът ще започне днес с мача „Нефтохимик“-“Ботев“ /Пд/ /17. 30 часа/. Утре ще се играят двубоите „Славия“-“Монтана“, „Верея“-“Левски“, „Лудогорец“-“Локомотив“ /Пд/. Срещите „Локомотив“ /Горна Оряховица/-ЦСКА ще се играят на 11 декември, а мачът „Пирин“-“Берое“ ще е в понеделник.