Отборът на Лудогорец постигна престижно равенство 2:2 при гостуването си на френския гранд ПСЖ, с което си осигури място в елиминационната фаза на турнира Лига Европа напролет.

Шампионите на България направиха най-силния си мач в Шампионска лига през този сезон, за да стигнат до точката на легендарния „Парк де Пренс“ и по този начин да си осигурят европейски футбол и след Нова година.

Срещата в Париж започна по отличен начин за българския тим, който повече още в 15-та минута, когато Натанaел центрира отлично към Върджил Мисиджан, който бе изпуснат от защитниците на ПСЖ и откри резултата. Домакините наложиха натиск до края на първата част, но Владо Стоянов се отличи с няколко много добри намеси, а на моменти и късметът бе на страната на „орлите“.

След почивката французите продължиха да доминират и в крайна сметка стигнаха до изравнителен гол, отбелязан от Кавани в 61-та минута. Възпитаниците на Унай Емери се втурнаха в търсене на пълен обрат и бяха наказани в 69-та минута, когато Маркиньос допусна груба грешка в защита и позволи на Джонатан Кафу да асистира на Вандерсон за 2:1. Лудогорец бе много близо до това да постигне исторически успех в Париж, но в продължението на двубоя Анхел ди Мария изравни и оформи крайното 2:2.

Въпреки това, Лудогорец си осигури продължаване в турнира Лига Европа, завършвайки на трето място в групата с 3 точки. В другия мач от групата Арсенал разби Базел с 4:1 като гост. „Артилеристите“ завършват на първо място в групата, докато швейцарският тим остава на последната позиция.