Със седма поред присъда в рамките на 6 години се сдоби опитен крадец, който само 25 дена след излизането си на свобода отново прекрачил рамките на закона. Той обаче така и не успя лично да чуе присъдата си от 5 месеца затвор, тъй като забегнал в чужбина.
28-годишният О.И. излязъл от затвора на 2 септември 2015 година след 4-месечен престой за кражба на печка, кофраж и ламарина за няма и 60 лева. На 27 септември вечерта обаче престъпното отново проговорило у него. Докато стоял пред игрална зала, видял, че негов познат паркирал пред заведението и влязъл вътре, но не усетил, че телефонът му се изплъзнал и паднал на земята. Рецидивистът изчакал улицата да се опразни и грабнал мобилния апарат като изхвърлил сим-картата. Занесъл го на ремонт в Полски Тръмбеш, тъй като дисплеят се бил счупил. В същото време останалият без телефон човек го попитал дали не му е взел апарата, тъй като следите му се губят точно от момента, в който слязъл пред игралната зала. Престъпникът категорично отрекъл да е замесен. Полицаите обаче набързо доказали вината му, която категорично лъснала след преглед на охранителните камери пред заведението, от които се виждат всички действия на рецидивиста.
За кражбата на стойност 240 лева 28-годишният младеж за пореден път стигна до съд, но тъй като е бил пуснат под най-леката мярка - подписка, успял да напусне страната. Баща му първо казал, че е в Холандия, а след това в Германия, затова и делото срещу него се проведе задочно. Въпреки това Беленският съд прецени, че той заслужава присъда под минималната, която законът предвижда, и го осъди на 5 месеца затвор. Наказанието може да се обжалва.