Двама командири в „Охранителна полиция“ към Второ районно и стажантка отнесли гръмогласни заплахи за убийство от пиянстващ без спирка от 2 денонощия мъж.
Пердето на мъжа паднало на 23 април, когато униформените отишли в дома му на ул.“Алеи Възраждане“ в Парка на младежта, за да връчат акт на жена му. Макар да нямали работа с него, той избеснял и започнал да нарежда, че ще ги убие без притеснение, тъй като досега бил лежал в затвора и бял ден нямало да видят. Псувните и обидите отеквали в района, тъй като пияният ги ръсел охотно пред къщата си.
Два месеца по-късно избликът му го изправи пред съда, където той направи пълни самопризнания за стореното, като опита да оправдае поведението си с това, че имал тежки лични проблеми, които искал да потуши с чашка, и така стигнал до алкохолния делириум.
Осъжданият и преди, но вече реабилитиран собственик на фирма, се споразумя с прокуратурата на 1 година и 4 месеца условна присъда с 3 години и половина изпитателен срок. Съдът одобри договореното наказание и то вече е в сила.