Бизнесът ще пише историята в следващите десет години. За мен е важно кой пише историята на България.

Това каза президентът Росен Плевнелиев по време на церемонията по връчването на наградите "Мениджър на годината".
Той награди големия победител в надпреварата - Ксавие Марсенак, президент на TELUS International Europe, един от най-големите доставчици на аутсорсинг услуги в Източна Европа, който той съосновава под името CallPoint през 2004 г. в България. 

"В следващите десет години на политиците ще им е трудно, но не и на иноваторите и предприемачите. Политиците трябва да намерят отговор на въпроса за справедловостта и устойчивостта на развитието", каза президентът.

Той определи мандатът  си по-скоро като на кризисен мениджър, но подчерта, че сам си е пожелал такъв в началото. 

Държавният глава коментира събитията от последните години и заяви, че светът е изгубил баланса и в момента е в преходен период. 

"Кой би могъл да си представи преди години, че границите на Европа ще се изместват насила. Кой би могъл да си представи преди една година Брекзит?", каза той.

Ксавие Марсенак получи и отличието за "Устойчив ръст".

"Искам да ви благодаря за усилията, дързостта, доверието да инвестирате в България",
каза министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.
Тя връчи приза на Томи Вер Елст за "Най-млад мениджър".
С гордост можем да отчетем икономическия растеж в края на годината, той е благодарение на вас, каза министърът.

В категория "Мисия в полза на обществото" призът бе за Елизавета Коробченко, управляващ директор на Avon за България, Албания, Македония, Сърбия и Черна гора от 2012 г. Наградата й връчи Венелина Гочева, издател на вестник "24 часа".

Наградата е за една от най-хуманните кампании „От любов към живота” за борба с рака на гърдата, която компанията провежда вече 15 години, каза тя. 

В зрителската категория победител стана Томи Вер Елст, генерален мениджър на „Сенсата Технолоджис България” ЕООД - компания за производство на сензори и контролери. Призът връчи Павел Станчев, главен изпълнителен директор на " БТВ Медиа груп".