"Надявам се, че ще успеем да надиграем отбора на Нефтохимик и да го победим. Трите точки са жизненоважни за нас“, коментира треньорът на Дунав Веселин Великов преди утрешната среща между двата тима.

Русенци приемат своя съперник на „Лудогорец Арена“ от 15:15 часа в мач от 15-ия кръг на Първа лига. Главен рефер на двубоя ще е Георги Николов Кабаков. Негови помощници – Георги Йорданов Дойнов и Даниел Милков Ников. Допълнителни асистент-съдии ще са Станислав Георгиев Тодоров и Рюстем Джемил Карагерен. Съдийски наблюдател – Кольо Димитров Данев.

„Надявам се, че ще успеем да надиграем отбора на „Нефтохимик“ и да го победим. Трите точки са жизненоважни за нас“, сподели Великов преди двубоя. За мача с бургаския тим, той и колегите му от дунавския щаб ще могат да разчитат на почти всички свои футболисти. След различни проблеми през последните седмици, напълно възстановени и готови за игра са вече Диян Димов, Мирослав Будинов, Атанас Атанасов, Искандар Джалилов. Единственият отсъстващ ще е бранителят Михаил Милчев, който изтърпява наказание от 1 мач заради червения картон срещу „Верея“ 0:1.

Срещите с „Нефтохимик“ са винаги с особен заряд и за феновете на „драконите“. Организираното пътуване за „домакинството“ в Разград потегля от зала „Дунав“ в 13 ч. в неделя, като се очаква към автобуса да се присъединят и автомобили. Преди това обаче на днешния 26 ноември, запалянковците ще имат специална среща. От 16 до 18 ч. в Гранд хотел „Рига“ те ще имат възможност да се видят и разговарят с една от легендите на „небесно синия“ си тим любим. Тодор Иванов е част от най-доброто дунавско поколение, което през 1975 г. среща италианския колос „Рома“ в мач от турнира за Купата на УЕФА. След загуба на „Стадио Олимпико“ с 0:2, на своя Градски стадион русенският отбор изпуска за малко да направи исторически обрат и побеждава само с 1:0, като автор на попадението е именно Иванов.