Футболистът от отбора на „Дунав“ с 15-годишни момчета Валентин Великов попадна в полезрението на рубриката „Лигата на талантите“ на един от най-големите спортни сайтове - „Спортал“. В нея се обръща внимание на юноши със заложби да направят отлична кариера.
„Тренирам в „Дунав“ от 6-годишен“, разказва Великов в специализирания подкаст. По-нататък разкрива, че любими футболисти са му Христо Стоичков и Димитър Бербатов, а мечтата му е един ден да играе в „Манчестър Юнайтед“. Има ли върху какво да работи? „Да, това са пасовете и изстрелите с левия крак“, казва младата надежда.
„Вальо наистина е много талантливо момче. Играе като халф, но се справя отлично и на крилото. Силата му е в техниката и бързината. За съжаление, така се случва напоследък, че играе в един мач и после трябва да почива. Проблемите му са свързани с болки в гърба. Медицината обяснява това състояние с растежа на тялото му. И аз мисля, че е така. Какво да му пожелая? Да се развива все така, защото може да даде много на българския футбол въобще. Хем се радвам за него, хем сърцето ми е свито, като знам какво правят грандовете с талантливите момчета от провинцията. Ще дам само един пример - две от моите момчета, Валентино Върбанов и Александър Донев, отидоха в ЦСКА /Сф/. И, забележете - те са основни нападатели на „червените“. Имаме и деца, които прескочиха в школите на „Левски“ /Сф/, ЦСКА 1948, „Ботев“ /Пловдив/. Раздялата с такива момчета е много неприятен момент, но, за жалост, няма какво да се направи“, коментира за „Утро“ треньорът на „Дунав“ с 15-годишни футболисти Драгомир Григоров.