Двама писатели и преподаватели от катедра "Българска литература" във Великотърновския университет представят нови книги в петък, 25 ноември, от 18 часа в Историческия музей.

Добре познатият в Русе проф.Иван Станков идва с най-новия си труд за поезията на Борис Христов "Сенки от думи". Книгата излиза 20 години след първото изследване на проф.Станков на творчеството на оттеглилия се в родопското село Лещен мъдрец и потвърждава, че Борис Христов е една от големите величини в българската литература и в културата ни въобще.

Задълбоченият литературен изследовател проф.Димитър Михайлов предлага на четящата аудитория две заглавия или по-скоро две покани за откривателство - поглед извън клишетата и догмите към двама смятани за много познати, а всъщност изненадващи с неоткрити досега кътчета в творчеството им автори. Достиженията, прозренията и анализите на проф.Михайлов са заключени между кориците на "Яворов и другите" и "Иван Вазов. История. Поетика. Диалози". За двете издания преподавателят по нова българска литература бе номиниран за националната награда "Христо Г.Данов" в категория "Хуманитаристика".