„От 20 години не съм чувал толкова похвали за себе си“, заяви президентът на БФС Борислав Михайлов при откриването на новата база на националните отбори в Бояна. 
Тя включва 3 терена, корт, хотелска част за 100 души, административна сграда, мултифункционална зала, разположени на площ от 60 декара. Базата на стойност 10 милиона евро бе изградена с инвестиции на ФИФА и УЕФА. По български патент с магазини от сорта на Дом на тапета и Дом на санитарния фаянс уникалното според Михайлов съоръжение ще се казва Дом на футбола.  
„Сега трябва да построиим и национален стадион“, предложи въодушевено вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков.
В любезностите се включиха президентът на УЕФА Александер Чеферин и зам.генералният секретар на ФИФА Звонимир Бобан. 
„Някои хора не са щастливи, че си смел лидер“, каза Чеферин по адрес на Михайлов. 
Боби пък се похвали: „Имаме много добри отношения с УЕФА и ФИФА. Имаме над 40 международни съдии, 7-8 човека в УЕФА“.
Само дето не спомена, че нямаме футбол и че новата база няма да направи автоматично националните отбори шлагер в Европа и света. 
Официалното откриване на базата беше съпроводено от протест на жители от Бояна. Около 50 души скандираха „Мафия, мафия“ с претенциите, че Домът на футбола е изграден върху техни земи. Като законни наследници на парцела хората настояха за получаване на обезщетения. Както каза един от тях, отплата за земята им дотук била „чаша студена вода, лъжи, обещания и нищо“.    
Парцелът бе отпуснат на БФС за 27 години от правителството в оставка. След края на срока с концесията земята ще стане изцяло държавна.