Ще се постараем да бъдем точни, максимално конкретни, безпристрастни и да дадем шанс на момичетата да представят България и да подкрепят националните отбори по баскетбол, волейбол и футбол. Това казаха живата легенда на спортната гимнастика Йордан Йовчев и баскетболистът Симеон Найденов, които ще бъдат част от 10-членното жури в конкурс-спектакъла „Мис национален отбор“, който ще се проведе на 20 ноември от 18 часа в „Булстрад Арена“. Те заедно с продуцента и създател на проекта Маги Вълчанова посетиха вчера Спортното училище в Русе, където представиха идеята на конкурса, обясниха с какво той се различава от останалите конкурси за красота и как насърчава масовия спорт. 
Подкрепям проекта, защото той дава шанс на Мис национален отбор по баскетбол, волейбол и футбол да подкрепят съответните национални отбори за две години, което е един много добър подход. Ще се постараем да изберем момичета, които имат не само външна красота, но и интелект, увери Йовчев. 
Маги Вълчанова отбеляза, че шоуто е събитие, което е насочено към младите хора и затова в него ще участват любимите изпълнители на тийнейджърите, като те ще пеят на живо, докато 16-те участнички дефилират. Идеята е да накараме младите хора да подкрепят спортистите, тъй като те имат нужда от това, допълни тя. За спектакъла „Мис национален отбор“, който е единствен по рода си в България, ще пристигне екип от 100 души.