Тийнейджър разбил носа на ученик от 9 клас в Дулово, защото му се сторило, че го гледа странно. За деянието си побойникът е осъден от районния съд в града да плати на пострадалия 3000 лв. за причинени неимуществени вреди, 1000 лв. за адвокатски разноски и около 400 лв. за разходи по делото. Хулиганът се сдобил и с условна присъда от осем месеца затвор с тригодишен изпитателен срок, макар че признал вината си.

Виновникът чу присъдата си като пълнолетен, но по време на деянието е бил в 10 клас и не е имал навършени 18 години. Инцидентът станал на 23 ноември м.г. в Професионалната гимназия по облекло в Дулово. По време на голямото междучасие в двора на училището съученици му казали, че момче от 9 клас го гледа странно. Десетокласникът, за когото било известно, че употребява наркотици, проследил набедения до класната стая, изчакал го да се обърне с лице към него и му нанесъл с глава удар в областта на лицето. Задал му въпроса „Защо се правиш на тежкар?”, след което излязъл от стаята.

От носа на пострадалото момче шурнала кръв, насъбрали се ученици и учители. То било откарано на лекар, който установил, че има счупване. Лекувало се в клиника във Варна, но при зарастването на костите се получили усложнения със затруднено до невъзможно носово дишане. Препоръчано му било да предприеме корекция, съпроводена с ново счупване и наместване на костите.

Заради причинените страдания ученикът предявил граждански иск за сумата от 7500 лв., но съдът го уважи частично с размер на обезщетението от 3000 лева. Мотивът е, че подсъдимият не носел изцяло вина за неправилното зарастване на костите.