Лидерите на партиите в Реформаторския блок подкрепят кандидата на ГЕРБ за президент Цецка Цачева на втория тур. Това стана ясно след срещата на блока с Цачева и други представители на ГЕРБ. На срещата не присъства Трайчо Трайков и Радан Кънев. ДСБ беше представена от здравния министър Петър Москов.

Цачева заяви, че ще търси подкрепата на Трайков за втория тур. Той обаче вече официално заяви, че няма да подкрепи кандидатът на ГЕРБ. От Радан Кънев, който заяви, че се подготвя нов политически проект, тя няма да търси подкрепа.

„Призовах лидерите на Реформаторския блок, без Радан Кънев, да призоват гражданите, които не желаят отново управление на ДПС и БСП, да ни подкрепят“, каза Цачева на брифинг след срещата в централата на СДС. По нейните думи срещата е била организирана по искане на лидерите на РБ. За втори тур за ясни двойките – тази на левицата, зад която стои БСП и ДПС вече официално и тази на десницата – в мое лице, считам, че най-естественото е да бъда тук, където са лидерите на гражданите, подкрепили десните ценности, а това са евроатлантическата ориентация на България”, обясни Цачева.

„Ние ще подкрепим Цецка Цачева на втори тур“, каза председателят на СДС Божидар Лукарски. Според него има много аргументи за това. Един от основните е, че не трябва да се позволява на БСП отново да дойдат на власт.