Искахме да използваме едни от последните слънчеви дни и да закрием сезона. Затова дойдохме на Текето преди обед, а за следобедните часове оставихме гласуването. Но задължително ще отидем и ще упражним правото си на глас. Ще гласуваме и на референдума. Дори сме дали инструкции на по-възрастните баби, като агитирахме и всичките си близки да пуснат бюлетина. Това сподели Елеонора Иванова, която бе част от компанията, събрала се вчера в лесопарка Липник. 
До нея беше и Галена Несторова, която заедно със съпруга си пък е решила в 9 часа, преди излета сред природата, да отиде до урната. Имаше опашки, но в рамките на нормалното. Отдавам го по-скоро на ранния час, а не за въведеното задължително гласуване, сподели жената. 
Още от 7 часа въдици край езерото бе опънал и Димитър, който гласува винаги, но тъй като секциите още не са били отворили в ранния час, е решил да упражни правото си на глас привечер.
Повечето млади момичета и момчета, излезли на разходка в неделния ден в лесопарка, също бяха отложили за следобедните часове пускането на бюлетини, като по-голямата част от тях споделиха, че са решили кого от кандидатите за президент да подкрепят, както и че ще участват на референдума. 
А иначе в Николово бяха разкрити четири секции, като до 2 часа в секцията в читалището бяха минали около 40% от гласоподавателите в селото. Без проблеми и със сравнително малки опашки премина изборният ден там. Подобна беше ситуацията и в съседното село Червена вода, където имаше две секции. До обед в едната от 593 избиратели бюлетини бяха пуснали 208, а в другата от 535 правото си на глас бяха упражнили 185. И в двете села активността на референдум беше доста висока, като имаше около десетина души, които не са пожелали да участват и в двата избора.