Знаменитият боксьор Мани Пакиао победи Джеси Варгас и си върна титлата в полусредна категория във версията на Световната боксова организация (WBO). 37-годишният филипинец спечели 12-рундовия бой с 10 години по-младия от него американец с единодушно решение на съдиите, които дадоха съответно 114:113, 118:109 и 118:109 за Пакиао.

Той изпрати Варгас в нокдаун с ляв удар в края на втория рунд, а след това американецът не успя да сътвори нищо сериозно срещу опитния си съперник и единствено съумя да остане на ринга до края. Като цяло Варгас нанесе повече удари, но тези на Пакиао бяха по-ефективни и силни. В последните четири рунда американецът изглеждаше доста уморен, а Пакиао в един от тях дори се усмихна на бившия си съперник Флойд Мейуедър-младши, който бе сред зрителите в залата в Лас Вегас.

Пакиао вече има във визитката си 59 победи (38 с нокаут), шест поражения и две равенства. В кариерата си е заработил повече от 500 млн. долара. В момента той работи в сената на своята страна, където бе избран през месец май. Варгас претърпя второ поражение в 29 боя.