Непобеденият в кариерата си американец Флойд Мейуедър ще се върне на ринга в края на тази година. 41-годишният боксьор ще проведе втори бой с филипинската легенда Мани Пакиао. Мачът ще се проведе на 1 или 8 декември в Лас Вегас, съобщава Ring.

Официално потвърждение за датата и мястото на срещата засега няма. Двамата се изправиха един срещу друг през 2015 г. в "Мача на века" и победител стана Мейуедър с единодушно съдийско решение. Американецът за последно излезе на ринга през август 2017 г. срещу ММА боеца Конър Макрегър в битка по правилата на бокса в Лас Вегас и спечели сблъсъка с ирландеца с технически нокаут в десетия рунд. Мейуедър има 50 победи в кариерата си и нито една загуба, а 39-годишният Пакиао спечели 60 срещи и загуби седем.

В първия мач между Мейуедър и Пакиао в Лас Вегас бяха заложени три титли в полусредна категория - две на американеца във версиите на Световната боксова асоциация (WBA) и Световния боксов съвет (WBC) и една на филипинеца на Световната боксова организация (WBO). От този бой филипинецът заработи 140 млн. долара, а американецът - 210 млн.