Двама несретници се сдобиха с присъди, след като решили да окрадат необитаем имот.
Собственичката му го придобила по наследство и рядко го посещавала - нямала интерес към стопанската постройка със сайвант и плевня. За сметка на това обаче двама затънали в недоимък видели в имота начин да се облагодетелстват. Без да се уговарят един с друг, през декември 2014 година, първо единият от тях се качил на покрива и започнал да събира греди и летви. По-късно продал част от тях, а останалите използвал за огън, за да се топли.
Другият му събрат по съдба - непълнолетно момче със завършен едва втори клас, направил същото упражнение и си взел дървен материал, с който си подсигурил топла зима.
Изчисления показали, че отмъкнатите греди и летви са за 1263 лева - сума, която крадците така и не върнали на жертвата си. Затова тя поиска от съда те да бъдат осъдени да й я платят.
На първа инстанция Районният съд в Бяла осъди единия крадец на 8 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок, а неграмотния тийнейджър на 4 месеца условно с 2-годишен изпитателен срок. Всеки от тях ще трябва да плати на окрадената жена и по 631.50 лева. Присъдата може да се обжалва.