Мрачно, мръсно и донякъде потайно живеят трима несретници, които са превърнали в свой дом един от старите тунели в района на пасарелката при понтон 6. Подземието и пространството около него са оборудвани с дюшеци и всякаква домакинска посуда, включително и козметични принадлежности. Зейналите отвори приютяват през зимата тримата клошари, които са защитени от студ, дъжд и вятър. Изобретателните бездомници дори са се снабдили с вода, която тече от кранче на чувал. Имат и тенджери, барбекю, даже и почистващи препарати. Разбира се, не липсват и всевъзможните боклуци, сред които легени, кофи, шишета, торбички, които са разпръснати в зелените площи около подземието. Това обаче превръща в грозна и отблъскваща гледка района на кея, който е едно от любимите места на русенци за разходки. 
При посещението ни на място в старото подземие бяха само двама от клошарите, които споделиха, че от БЧК тази година не са идвали при тях. 
От колко време старият тунел подслонява тримата клошари, не е ясно, но едно е сигурно - с готвените мащабни строителни дейности в района, които ще стартират през май месец, клошарите ще трябва да намерят друго място, което да превърнат в свой дом.