Със стилен коктейл, на който бе поканила свои клиенти и търговски партньори, отпразнува първа годишнина Агенцията за недвижими имоти „Продайго.бг“ (www.prodaigo.bg). Гостите можаха да опитат великолепно Поморийско вино на „Black Sea Gold“ и сушито на един от доволните клиенти на фирмата „Влади Суши“, успял да наеме чрез нея ресторант. Сърцето на партито бе забавният майстор на фокусите Михаил Петров.
Преди 12 месеца рожбата на английските инвеститори Шон Макдона и Тони Шарп стъпи в Русе с нов модел на работа, свързан с повече прозрачност, по-ниски комисиони и използване на високи технологии, включително и със собствено мобилно приложение.
„Намерихме клиенти за eдна четвърт от обявените през тази година имоти за продажба или под наем. Продадохме няколко къщи и вили на чужденци на първи огледи в селата Нова Черна, Горно Абланово, Беляново, Караманово, Пиперково, Джулюница, вилна зона. Проведохме над 10 500 телефонни разговора, изминахме над 27 500 км със служебния автомобил, получихме над 60 000 уникални посещения на нашия сайт. Работихме с колеги - агенти на недвижими имоти, които ни изненадаха приятно, които бяха услужливи, мили и коректни. Като прохождаща, но иновативна фирма, не минахме и без заплахи от конкуренти, които не приемат нашата политика“, отчете ръководителят на агенцията Ирена Пунова. 
Като един от основните проблеми в работата тя посочи безумието на българската бюрокрация и остарелите планове за населените места, които не отговарят на действителността, тъй като са от началото на миналия век. Това причинява не само забавяне на продажбите, но и издаване на неверни спрямо сегашната ситуация документи, изискващо компромиси и от двете страни. Често се налага геодезическо заснемане на имота.
Агенцията се е сблъскала и със случаи на нелоялни клиенти, които искат да продадат имот с неплатени сметки, с неизпълнени договорни отношения, с промяна на мнение, с разтрогване на предварителни договори - проблеми, които изискват целия ни 12-годишен опит, за да приключим ситуациите успешно и справедливо за въвлечените страни, посочи Пунова.
Това, което прави „Продайго.бг“ различна от останалите агенции за недвижими имоти, е липсата на комисиона от страна на продавачите. Те не дължат нищо за нейните услуги. Ако изберат да направят агенцията ексклузивен представител по продажбата на имота си, получват също безплатна за тях реклама на топ локация в центъра на града, както и на различни каталози, брошури, листовки, на прайм места в сайта. Веднъж качена на prodaigo.bg, обявата се експортира до множество български и чуждестранни специализирани сайтове за покупко-продажба на недвижими имоти. 
Компанията е разработила и свое безплатно мобилно приложение за телефон, което се инсталира за секунди. С него имотът може да бъде обявен още на място, преди агентът да се е върнал в офиса.