Полицията в Пловдив задържа двама души за организиране на незаконни кучешки боеве и иззе 30 питбула, тренирани с тази цел.

Действията са предприети във връзка с информация за организиране на незаконни боеве с кучета на територията на фирмена база на ул. "Георги Бенев". В двора и прилежащо производствено хале криминалистите са открили над 30 мъжки и женски кучета от породата питбул. Животните са на различна възраст, част от тях са майки с новородени, а по някои са забелязани сериозни наранявания. Разкрито е помещение с професионално изградена арена за кучешки боеве, по която са установени следи от кръв. В близост била изградена ветеринарна лечебница с множество медикаменти за оказване на медицинска помощ на участниците в нерегламентираните състезания.

Изяснено е, че кучетата са били тренирани за боеве от най-ранна възраст, като за целта е ползвана специално пригодена дървена пътека за бягане.

Като заподозрени за незаконната дейност с полицейска мярка до 24 часа са задържани 48-годишният собственик на фирмата и 23-годишният му син. Кучетата са настанени в приют.