Правилно и законно са отчетени резултатите от изборите за общински съветници в Русе. Това прецени на първа инстанция Административния съд, но решението може да се обжалва.
Спор около вота преди година поведоха от Български демократичен център, коалиция „Народен съюз“, Милена Хинкова лично и като пълномощник на БСП, местна коалиция „Бъдеще за Русе“, Здравко Паскалиев и Никола Стоянов. Според тях волята на избирателите не е правилно отчетена от Общинската избирателна комисия и затова резултатът от вота трябва да бъде обявен за порочен.
Впрочем съдът в Русе за втори път потвърди изборните резултати. При първото гледане на делото то стигна до Върховния административен съд, който реши, че трябва по-обстойна проверка около твърденията за нарушения, и го върна обратно на стартова позиция. И при повторното му разглеждане резултатът не се промени, макар че бе назначена експертиза. Не се допусна обаче броене на бюлетини, което бе най-голямото разочарование на оспорващите вота страни. Според тях, ако не се огледа всеки пуснат глас и не се провери като какъв е зачетен и правилно ли е преброен, няма как да се прецени едноназначно законни ли са резултатите.
В крайна сметка съдът изиска всички 213 протокола от секционните комисии, които бяха огледани, и стана ясно, че действително върху тях има корекции и зачерквания, но те са на обикновени технически грешки. И макар в някои места комисиите да не са посочили начало и край на изборния ден, според съда това не е съществено нарушение. 
Коментиран бе и рекордно високият брой недействителни бюлетини - 6809 гласа, които стигат за избиране на 6-7 съветници. Магистратите прецениха, че големият брой невалидни гласове се дължи на по-сложната бюлетина и недостатъчния опит на избирателите. Отделно според съда оспорващите вота са изразили принципните си съмнения за нередности, а не конкретни нарушения, които могат да бъдат проверени.