Италианското сопрано Стефанна Кибалова изпълни партията на Виолета в „Травиата“, която снощи пожъна пореден шеметен успех за Русенската опера на сцената на Националния дворец на културата. Новият гастрол на русенския културен институт - солисти, оркестър, хор и балет, под диригентството на Найден Тодоров, отново препълни зала 1 на НДК. 
В централните партии в музикалния шедьовър на Верди гостуваха именити италиански солисти. В ролята на лобимия на Виолета Алфред бе Габриеле Манджоне, а ролята на неговия баща Жорж Жермон изпълни друг италианец - Марцио Джоси, вече познат на българските меломани. В суперпродукцията участват още Петя Цонева, Мая Владимирова, Александър Баранов, Момчил Миланов, Стоян Стоянджов, Пламен Бейков и други. 
По време на репетицията в навечерието на отпътуването за София „Утро“ получи шанс да поговори с изпълнителката на главната роля, гостенката от Милано Стефанна Кибалова. Оказа се, че за Стефанна участието в русенска продукция е не само професионално, но и натоварено с лични емоции. Моята майка Нели е от Русе, запознала се е с баща ми, докато следва икономика в университета в Прага, разказа примата.
Дъщерята на Нели и Зденек Кибалови се е родила в София и като малка е посещавала класа по пиано в столичното Музикално училище. След това печели конкурс и продължава образованието си в Прага, а след това 17-годишна пак с конкурс постъпва в Миланската консерватория. Като дете тя пее с хор в Миланската скала. И още тогава се влюбих в тази атмосфера, признава Стефанна. Тя пази свидни спомени от съвместната си работа със звезди като Рикардо Мути, Клаудио Абадо и особено от таланта и обаянието на Борис Гяуров. 
Ролята на Виолета в „Травиата“ за нея е сред особено важните в кариерата й - през 2011 г. с нея Стефанна печели конкурса Voci Verdiane /“Вердиеви гласове“/ в родното място на именития композитор Бусето. Радвам се, че сега ще пея точно тази партия с Русенската опера, казва сопраното. 
Завчера тя за първи път пристигна в родния град на своята майка. За съжаление, нямах много време да разгледам и да почувствам Русе, но много се надявам да пея на русенска сцена, каза Стефанна Кибалова и побърза към залата, където репетицията продължаваше.