Много и разнообразни концерти от афиша на коледно-новогодишния фестивал, организиран от обищна Русе, ще създават празнично настроение през последния месец на годината. На 4 декември в 18 ч ще грейнат лампичките по коледната елха пред сградата на общината. Ден преди това фестивалът стартира с изложба на Дунавската задруга на майсторите и връчването на туристическите награди „Дунавски лимес“. 
Директорката на общинската дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова вчера представи програмата. На 7 декември в Доходното ще пеят талантите от студио „Приста“ към Младежкия дом, на 13-и на сцената в Доходното излизат арт формациите на Общинския детски център за култура и изкуство, а на 14-и е концертът на дарованията от студиите и клубовете в ОМД. 
На 15 декември афишът със сигурност ще предизвика колебания у русенци кое от събитията да предпочетат. В 11 ч в Доходното е празничният концерт-спектакъл на ОбДЦКИ „В очакване на Дядо Коледа“, в 17.30 започва коледното надиграване в зала „Дунав“, в 18 ч започват да пеят хористките от „Дунавски вълни“, а в 19 ч е началото на концерта на Биг Бенд Русе. 
Веселин Маринов отново ще зарадва своите русенски почитатели на 17 декември на площада. На 19-и в зала „Европа“ се изявява хор „Св.Георги Победоносец“. На 20 декември от 18 ч формацията за модерен балет „Мираж“ ще празнува 20-годишен рожден ден, а час по-късно започва концертът на Тамбурашкия оркестър и детска вокална група „Слънце“. 
От 10 до 22 декември отново ще има артистични акции в хипермаркети, тролеи, улици и площади. А от 10 до 13 декември в зала „Европа“ ще бъдат прожектирани безплатно 4 нови италиански филма, включени в кинопанорамата „Италия днес“.  
Традиционното коледуване ще е на 21 декември от 12 ч, в него ще вземат участие коледарски групи от Николово, Сандрово, Тетово и кварталите Средна кула и Долапите. 
Финалът на коледно-новогодишния фестивал съвпада с финала на 2018 година - на 31 декември от 23 ч ще започне общоградското посрещане на 2019-а. В празничния концерт ще участват оркестърът и солистите на Фолклорен танцов театър „Найден Киров“, а атракцията в програмата, както „Утро“ вече съобщи, се очаква да бъде рок групата Б.Т.Р.