Предизборната кампания тече интензивно, доста хора идват на срещите, има много интересни въпроси. Това, което липсва обаче, е публичният дебат, защото се крият Румен Радев, Цецка Цачева и Красимир Каракачанов. Няма повод да бягат от дебат. Това показва, че имат притеснения и не са сигурни в това, което говорят. Това каза кандидатът за държавен глава на коалиция „Калфин-президент“ Ивайло Калфин, който вчера посети Русе, Бяла и Иваново, за да се срещне с граждани.
Той подчерта, че вчера е трябвало да се срещне с ген.Радев в студиото на БТВ, но неговият опонент е отказал.
Отказа с мотива, че сме били представители на управляващото мнозинство. Той явно живее няколко месеца извън и назад от държавата. Колкото аз съм представител на управляващото мнозинство, толкова той е на въздушните сили, коментира още Калфин. Кандидатът за президент с №15 м бюлетината изрази надежда, че дебат все пак ще се състои до края на кампанията. 
Не е честно към избирателите да бъде скрит сблъсъкът между отделните кандидати. Разговорът, който видяхме между Цачева и Радев, показа по-скоро договорки между тях, отколкото някакъв сблъсък, каза още Калфин. 
Той посочи, че често идва в Русе и познава добре региона, като се среща с работодатели и с обществеността. Виждам, че работодателите успяват сами да се справят, въпреки административната, общинската и националната система и успяват да намерят добри решения. Много тежък е въпросът с „Монтюпе“ и замърсяването на въздуха. Според мене е недопустимо, особено в Русе, да се поставя тази тема, допълни още кандидатът за президент. 
Срещата с русенци приключи с концерт на певицата Тони Димитрова, която бе посрещната с бурни ръкопляскания в препълнената зала в Дома на културата.