Пиян шофьор без книжка бе заловен от шефа на столичния КАТ Тенчо Тенев минути след като го засече при неправилен обратен завой и се опита да избяга, научи “24 часа”. Преследването станало в петък вечерта на пътя между Димитровград и с. Крум.

Тенев, който е родом от Крум, се прибирал в родното си село за почивните дни. По пътя видял как в насрещното хвърчи “Сеат Ибиза”. Шофьорът рязко направил обратен завой и засякъл катаджия №1 на София. Пътният полицай успял да избегне удара и започнал да преследва нарушителя. Спрял го след няколко километра.

Тъй като това не е районът му, Тенев се обадил на колегите си, за да подаде сигнал. Местни катаджии пристигнали веднага и проверили водача.

Оказало се, че мъжът кара пиян и без книжка. Колата му пък била без задължителата застраховка “Гражданска отговорност”, а мъжът имал и няколко осъждания. Ще го съдят по бързата процедура.

Това е вторият път, в който Тенев залавя нарушител. Преди 2 месеца той бе задминат от мъж с буркан на колата и успя да го хване.