Водени от убеждението, че всяко дете заслужава възможност да прояви и разгърне потенциала си, bTV Media Group и фондация „Фондацията“ стартират съвместен проект „Талантът обича всяко дете“. В рамките на проекта ще бъдат отпуснати 27 стипендии в подкрепа на детския талант. Стипендиите са насочени в 5 различни направления: „Роботика”, „Инженерство и архитектура”, „Изобразително изкуство”, „Театър” и „ Творческо писане”. Те са осигурени с финансовата подкрепа на bTV Media Group и ще предоставят възможност на 27 деца между 8 и 16 години да развият своите знания и таланти в различни области.

„Талантът обича всяко дете“ се реализира за трета поредна година, като през 2015 г. bTV Media Group отново подкрепи проекта, а финансирането за учебната година беше осигурено чрез дарение на част от средствата по реализацията на най-големия формат за развитие на таланти „България търси талант”.

Политиката на bTV от създаването й през 2000 г. е да проявява ангажираност и да подкрепя значими социални каузи, като създава и утвърждава нов модел на корпоративна социална отговорност. Заставайки зад инициативи като „Великолепната шесторка”, „Твоята помощ”, „Надежда за децата на Хаити”, „Да изчистим България заедно”, „Бъдеще без насилие за всяко дете”, „Заедно от детската градина” и други, най-голямата телевизия в България ще продължава да бъде двигател за преодоляване на редица обществени проблеми, свързани с българските деца и развитието на образованието, културата, здравеопазването, екологията и др.

Освен bTV, партньор на програмата за деца-таланти е и центърът за неформално обучение по изящно и театрално изкуство, творческо писане, наука, роботика, инженерство и архитектура за деца и възрастни - „Юнити Академия“ в град София, която ще осигури обединяващо пространство за обучение на спечелилите стипендия и всички, които искат да развиват способностите си и да откриват още свои потенциали. Обучението в академията е базирано на най-новите подходи в преподаването на деца, като предоставя среда, която насърчава игровите модели, отворената комуникация, възможностите за преживяване, експериментиране, взаимообучение, взаимопомощ, групово творчество и креативност.

Желаещите да кандидатстват в стипендиантската програма трябва да се запишат за участие до 4 ноември на имейл: [email protected] или тел.: 0882 104 048, като посочат трите си имена, възраст, направлението, в което искат да усъвършенстват своите заложби, и информация за контакт. Подробна информация за изискванията, задачите и датите за провеждане на конкурсите в отделните области може да бъде намерена в официалния сайт на „Фондацията”. Участниците в конкурсната програма ще имат възможност да разкрият своите таланти пред жури от утвърдени професионалисти и популярни лица от ефира на bTV, а победителите ще бъдат обявени на 19 ноември на сцената на Младежкия театър „Николай Бинев“ в София, който също е партньор на проекта.