Испанската фирма "Сан Хосе Лопез" търси международни шофьори на ТИР с категория „С+Е“ за Европа срещу месечно възнаграждение от 3400 до 3800 лв. Договорът е испански, а отпуската 60 дни годишно. Изплащат се и бонуси, достигащи до над 500 лв. на месец.

Кандидатите трябва да притежават шофьорска книжка категория „С+Е“, карта за професионална компетентност и дигитална карта за тахограф.

Преди да бъде назначен във фирмата, кандидатът задължително преминава през вътрешен изпит по кормуване. „Изпитът на бъдещите служители е един вид тренировка. Състои се в закачане на ремарке, паркиране на рампа и откачване на ремарке.

Всеки кандидат, преминал успешно изпита, бива назначен”, казва Георги Михов, управител на клона на фирмата в България. Останалите изисквания, условия и бонуси, които предлага позицията, ще бъдат уточнени допълнително.

На всеки шофьор се полага безплатно ново работно облекло. В базата на фирмата в Испания има специална стая за българските шофьори, която е оборудвана с печки, перални, сушилни, персонални шкафове за всеки, т.е. налице са всички необходими удобства.

Назначените шофьори ще управляват нови камиони. По договор, те се връщат на доставчика след изтичане на третата година и се подновяват с нови влекачи на същата марка. По този начин шофьорите се чувстват винаги комфортно, управлявайки най-новите камиони на пазара, а фирмата може да разчита винаги на гаранционно обслужване във всяка една точка на Европа. Ако възникне проблем на пътя, на водача се осигурява 24 часова помощ.

"Сан Хосе Лопез" започва да наема български шофьори през 2007 г. Към момента българските служители на дружеството са над 70. До края на 2016 г. ще бъдат назначени още 30 нови шофьори от България.

Допълнителни подробности, както и форма за контакт с фирмата, може да намерите ТУК.