"Арсенал" разпиля "Лудогорец" с 6:0 - българите изпуснаха няколко отлични възможности преди почивката, а англичаните стигнаха с лекота до попадения. Българската публика обаче се представя повече от добре на "Емирейтс" - не спря с виковете "българи юнаци", а дори при 0:4 хиляди нашенци пяха химна на стадиона на "артилеристите".

"Арсенал" поведе с красив прехвърлящ удар на Алексис Санчес в 12-ата мин. В 42-ата Тио Уолкът отбеляза за 2:0. В 46-ата мин, секунди след подновяването на играта Окслейд-Чембърлейн се разписа за 3:0. Йозил вкара за 4:0 в 56-ата мин при контраатака след пропилян шанс за "Лудогорец". В 83-ата отново Йозил завърши нова контра за 5:0. А в 87-ата немският национал оформи своя хеттрик и 6:0.

Няколко хиляди българи на 60-хилядния "Емирейтс" посрещнаха родния шампион "Лудогорец" със скандирания "българи, юнаци" за гостуването на "Арсенал". Над 3 хиляди българи изпълниха сектора за гостуващата агитка на "Емирейтс", но по трибуните имаше още много нашенци, живеещи в Англия, или дошли от различни точки на Европа.

А срещата от група А на Шампионската лига започна и изненадващо с две български атаки към вратата на Оспина още до 2-ата минута. Българите погледнаха смело напред и показаха, че няма да излязат с мисъл предимно за защита. Впоследствие обаче се оказа, че и хубавите футболни моменти, сътворени от "Лудогорец" бяха само през първото полувреме.

В 3-ата мин пък дойде първият шут по посока на българската врата, но право в ръцете на Владислав Стоянов.

Българите по трибуните определено направиха добро впечатление със скандиранията си и провокираха английските запалянковци да започнат надвикване с мощни възгласи "Арсенал". 

В 9-ата мин "Лудогорец" оцеля при великолепен шанс за "топчиите". Тио Уолкът първо бе блокиран да стреля, след това потърси пас към точката на дузпата, който обаче с късмет бе изчистен от играч на "Лудогорец".

"Арсенал" обаче изключително лесно започна да излиза на прекрасни позиции. Изстрел на Алексис е блокиран, след това не успя и Окслейд-Чембърлейн. Изводът от тези ситуации - опитите за хващане на англичаните на изкуствени засади бяха изключително неуспешни.

В 12-ата мин обаче Алексис се представи повече от успешно и изведе "Арсенал" напред. Санчес пак се измъкна от засадата, преодоля Моци, напредна лекичко и с десния крак копна технично топката в противоположния ъгъл на Стоянов - 1:0.

В 19-ата мин Марселиньо изведе Мисиджан вдясно, последва изстрел от малък ъгъл в обсега на Оспина, който боксира.

В 26-ата мин Моци опита да изчисти, но не уцели топката и я заложи прекрасно на Йозил. Немският национал обаче не я очакваше и стреля в крака на опиталия да поправи грешката си Моци.

В 28-ата мин Мисиджан получи извеждащ пас и съвсем малко не му достигна да изпревари вратаря.

В 29-ата последва нова добра възможност за домакините - Окслейд-Чембърлейн напредна отляво и опита пас към Уолкът пред вратата, но подаването бе дълго.

В 32-ата мин "Лудогорец" изпусна най-чистото положение в целия мач дотук. В рамките на секунди българите пропиляха две прекрасни възможности. Първо Мисиджан не се възползва, изведен фронтално срещу вратата, след това подаде към Вандерсон, който се освободи и стреля в обратния ъгъл - Оспина не мръдна, но топката не намери целта, а профуча покрай гредата.

В 35-ата мин Владислав Стоянов отрази силен шут на Уолкът.

В 42-ата мин Тио Уолкът бе оставен непокрит пред дъгата на наказателното поле, овладя, чукна си топката леко встрани и с десния крак я врътна в мрежата на Стоянов - 2:0.

Второто полувреме запомна ударно за "топчиите" и много лошо за българите. Алексис Санчес проби отляво и центрира успоредно на голлинията, където четирима играчи на "ЛудогореЦ" виддяха как топката попада у Окслейд-Чембърлейн, който я насочва безпроблемно в долния ляв ъгъл - 3:0.

Йозил вкара за 4:0 в 55-ата мин. Миг по-рано българският шампион имаше отличен шанс да намали. Марселиньо обаче се забави с паса, за да изведе съотборник сам срещу Оспина. Кошчелни овладя и прати топката с дълъг пас към Йозил, който завърши отлично.

В 51-ата мин Марселиньо опита удар от въздуха, но защитник скочи високо и подложи гърба си, за да предотврати евентуалната опасност за Оспина.

В 68-ата мин Владислав Стоянов предотврати нов красив гол на Алексис, който получи топката над главите на българските защитници, след което стреля от движение от въздуха, но Стоянов показа рефлекс.

В 83-ата мин резервата Лукас Перес проби по лявото крило и намери оставения да се включи абсолютно сам Месит Йозил - 5:0.

В 87-ата мин Йозил оформи хеттрика си. Отново Лукас асистира, а Йозил завърши прекрасно от въздуха - 6:0.

Въпреки разгрома българските фенове изпратиха "Лудогорец", както и посрещнаха отбора на "Емирейтс".

В другия мач от групата ПСЖ би "Базел" с 3:0. Лидер след 3 кръга е "Арсенал" със 7 т. и плюс 8 голова разлика. Втори е ПСЖ със 7 т. и плюс 5. "Базел" и "Лудогорец" са с по 1 точка, но разградчани вече са четвърти с минус 8 голова разлика, докато "Базел" е с минус 5.

На 1 ноември "Лудогорец" приема "Арсенал" на стадион "Васил Левски" в София.

"АРСЕНАЛ" - "ЛУДОГОРЕЦ" 6:0 (2:0)

Голмайстори: Алексис (12), Уолкът (42), Окслейд-Чембърлейн (46), Йозил (56, 83, 87)

"АРСЕНАЛ": Оспина, Гибс, Кошчелни, Мустафи, Белерин, Касорла (57 - Елнени) , Коклен, Окслейд-Чембърлейн, Йозил, Уолкът 62 - Лукас), Алексис (73 - Айоби)

"ЛУДОГОРЕЦ": Вл. Стоянов, Й. Минев, Моци, Паломино, Натаниел, Дяков, Анисе, Вандерсон (80 - Лукоки), Мисиджан (68 - Кешеру), Марселиньо, Кафу