Преподавателката по физкултура в Гимназията по електротехника и електроника Мирела Иванова бе страничен съдия на мача от Шампионската лига между дамските отбори на „Борселона“ и „Минск“ /2:1/. След завръщането й от Каталуния „Утро“ разговаря с реферката от русенската съдийска колегия.

- Мирела, вече си по мачове в Европа! Браво и честито! Как мина онзи мач в Барселона?
- Благодаря! В качеството си на международен съдия се опитах да дам най-доброто от себе си. Мачът на „Мини Ноу Камп“ мина нормално и без усложнения. 
- Разбрахме, че си посетила музея на „Барса“. Разкажи ни повече.
- Сбирката е уникална. Обикаляхме повече от два часа. Най-приятното е, че домакините са отделили специална витрина за Христо Стоичков. До нея бе стената на Йохан Кройф. Хората са го измислили простичко - има програма, която ти дава възможност да пуснеш на екрана който си искаш мач с участието на Стоичков. Особено бяхме развълнували, когато уредниците дойдоха при нас и разбраха, че сме българки. Всички възкликнаха в един глас: „Заради Христо Стоичков обичаме България“! Нашият логичен отговор беше, че заради Стоичков обожаваме „Барселона“. Беше много мило. 
- Какви бяха другите ти международни ангажименти напоследък?
- Наша бригада с главен съдия Надежда Белчева ръководи мачове от европейските квалификации в Латвия за момичета до 17 години с участието на домакините, Турция, Германия и Уелс. В два от мачовете асистирах на Надежда, а в един бях в състава на бригада от Кипър.
- Как успяваш да съчетаеш толкова много задачи?
- Справям се някак си. Специално искам да благодаря на колегите си от Гимназията по електротехника и електроника и на директора Айдън Юсеинов, които проявяват разбиране и са солидарни с мен при ангажиментите ми.