Президентът на футболната асоциация на Малта Норман Дарманин Демайо заяви, че има "солидни доказателства" за съмнителни залагания около световната квалификация срещу Литва през миналата седмица, която Малта загуби с 0:2.

В доклад, изготвен от партньорите по мониторинг на залаганията на футболната асоциация на Малта, се вижда схема на залози, според която отборът ще загуби мача на 11 октомври именно с 0:2 или с повече голове разлика.

"Според този доклад има сериозни доказателства, че хората в тази сфера предварително за знаели, че Малта ще загуби с най-малко два гола", каза Демайо на пресконференция днес. Двата гола за Литва паднаха в последните 15 минута на мача.

Норман Дарманин Демайо добави, че подозрителните залози са продължили до 20 минути преди края на мача. Той каза, че асоциацията търси още доказателства, но не разкри повече подробности. Вестник Times of Malta разкри по-рано днес, че комисарят на ФИФА за този двубой е посетил съблекалнята на Малта преди началото, за да предупреди играчите, че срещата е била идентифицирани като "високо рискова" от гледна точка на залагания.