Правителството може да продължи полезната си за България дейност. Това е общата позиция сред извънредна среща между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт в парламента.

Срещата се проведе в парламента между премиера Бойко Борисов, РБ, представени от министрите Петър Москов и Николай Ненчев, и ПФ, начело с Валери Симеонов.

Не виждаме никакво основание за каквито и да е промени на взаимоотношенията в парламента, от една страна, и на тези в правителството от друга страна, заяви след срещата Валери Симеонов от Патриотичния фронт.

Найден Зеленогорски от Реформаторския блок обясни, че е постигнало съгласие по отношение на Изборния кодекс. Ние ще подкрепим предложение, според което няма да има ограничение за секциите в чужбина спрямо страните в ЕС, каза той. По отношение на квадратчето „Не подкрепям никого” – да не се използва в президентски и кметски избори. Съмненията в обществото, че може да се манипулира вота, ще отпаднат, каза още Зеленогорски.

От своя страна премиерът Борисов заяви, че заради стабилността на правителството и мандата на това мнозинство са решили да се направи този компромис – с неограничения брой секции в страните от ЕС и прословутото, по думите му, квадратче.

Днес пак казах: каквито и предложения да дадете, ние ще ги подкрепим, стига да е гарантирано правото на българите да гласуват. Не става въпрос за преформатиране, посочи още Борисов.