Виждаме нова коалиция между ГЕРБ, Патриотичния фронт и "Атака". Тази позиция изрази в предаването "Преди всички" проф. Вили Лилков от Реформаторския блок. Предложението парламентът да не работи един месец дойде от "Атака" и бе прието от ГЕРБ, зад заплахите на Бойко Борисов прозира сигурността, че може да се формира ново мнозинство, каза Лилков.

Той заяви още, че след президентските избори ДСБ ще преосмисли изцяло взаимоотношенията си в РБ, като подчерта, че това са последните избори от изборния цикъл с ангажимент за съвместно явяване с останалите партии от Блока. 

Относно нагласите за напускане на Блока, Лилков изтъкна, че не разчита декларацията на БЗНС по този начин. По думите му, в БЗНС все още имат доверие на премиера и все още смятат, че комуникацията би могла да се подобри. 

Вили Лилков определи поведението на премиера спрямо министрите и депутатите от РБ като унизително и допълни, че ултиматумите на Борисов много напомнят тодорживковския стил на говорене и това не помага на кампанията на ГЕРБ. 

В коментар по дневния ред на утрешното заседание на парламента, на което ще бъдат разгледани извънредните промени в Изборния кодекс, Лилков посочи: 

Осъзнаха, че това са теми от дневния ред на обществото и не може парламентът да не работи и да се прави, че ги няма. Опитът да се прекрои Изборният кодекс беше много рискован и в един момент се разпадна на серия от дребни пазарлъци. Вместо да подобрим изборното законодателство, бяха направени грешки.