Третият в класирането „Дунав“ /17 точки/ срещу предпоследния „Монтата“ /4/- такъв е поредният мач за русенския отбор утре от 20 часа в Разград. Монтанци, един много коварен тим, ще излязат на „Лудогорец Арена“ с новия си наставник Атанас Джамбазки, наследил освободения македонец Стевица Кузмановски. 
Старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов включи в групата новокартотекирания Самир Аясс и възстановения след контузия Тейнур Марем. Единственият отсъстващ може би ще е Нурридин Давронов, който трябва да се завърне днес в България. Таджикът е в родината си, където трябва да си извади работна виза.
„Дори и да дойде навреме, едва ли ще тръгне за Разград, тъй като не тренира с отбора в продължение на цяла седмица“, обясни Веско Великов пред „Утро“.
Според него мачът с „Монтана“ няма да е никак лек.
„Ще играем срещу добър отбор с много опитни футболисти - Маркиньос, Васев, Дяков, Стивън Петков, Сергей Георгиев. Имат и един грък, който играе силно по десния фланг. Този отбор е с достатъчно мачове в елитния футбол. Ние сме дебютанти, което означава, че нямаме право да подценяваме нито един съперник. Ще се борим да вземем всичко от този мач, защото точките ни трябват. Всеки двубой за нас е дерби. Ще разчитаме отново на нашите фенове“, каза още Великов.
Отборът ще пътува към Разград часове преди мача. 
Старши треньорът допълни, че все още не може да прецени дали дошлият на проби ганаец Айзък Амоа има качества да остане в отбора на „Дунав“.
„На първо четене не съм кой знае колко впечатлен, но момчето има и някои интересни качества. В никакъв случай не може да се каже, че е някакъв безхаберник. Адаптацията му върви трудно - все пак за първи път идва в Европа. Виждам, че и климатът не му понася - студеничко му е. Ще му дадем още малко време“, заяви старши треньорът.