„Дунав“ се раздели официално с вратаря Генади Ганев, с десния бек Самуел Инкоом и с полузащитниците Самир Аясс и Иван Селеменев, научи „Утро“. Четиримата прекратиха договорите си по взаимно съгласие. Причината за раздялата с тях била слабата им форма, а и старши треньорът Людмил Киров не очаквал кой знае каква помощ от тях до края на сезона. В последния си мач за тази година „Дунав“ ще гостува на ЦСКА. Двубоят на „Армията“ ще се играе в събота от 16.30 часа.
Без четиримата „пътници“ Киров ще има огромни проблеми при комплектоване на състав дори от 11 души. Ивайло Лазаров и Александър Исаевски ще пропуснат мача в София, тъй като ще бъдат наказани заради поредните си жълти карти в срещата с „Локомотив“ /Пд/. На практика Киров ще трябва да прати на терена състав, известен вече и на децата - Макенджиев, Милчев, Ковачев, Костадинов, Николов, Димов, Христов, Щерев, Ахмедов, Кавалканте. Колко станаха? 10! кой е 11-ият? Навярно ще е капитанът на юношите Кристиан Върбанов.
А на пейката зад Киров изборът ще е между юношите Митко Русанов, Симеон Иванов, Борис Димитров. 
При тази кадрова драма „Дунав“ ще трябва да затвори сезона, а старши треньорът да се надява, че през зимата ще направи селекция с неколцина равностойни футболисти. Но през този период на годината те са кът, така че Киров със сигурност ще се оглежда само за свободни агенти.