„В „Дунав“ се чувствам като у дома си. Обстановката ми е позната, затова реших да подпиша договор. Тимът е нов, тепърва ще се сработваме. От играчите, които заварих, съм играл само с Диян Димов и Михаил Милчев. Надявам се да постигнем добро класиране“, казва в интервю за „Тема Спорт“ новият стар футболист на русенския отбор Самир Аясс. 
Той обяснява, че договорът му с ливанския клуб „Ал Ахед“ бил за още една година, но футболистът го прекратил, като си запазил опцията да го активира.
„Първенството в Ливан ще започне през септември, а аз прецених, че ще е по-добре да играя известно време в Европа, за да бъда по-готов за световните квалификации. Затова се спрях на „Дунав“, казва ливанският национал, чиято майка е българка. 
Той разкрива още, че финансирането на „Ал Ахед“ идвало от Хизбула /шиитска военизирана ислямска организация и партия/.
„Не се върнах в „Дунав“ за пари, а за да помогна на отбора. Държах да играя в тим от Първа лига, а и в Русе ми е добре. За мен няма значение дали на друго място ще взимам 2 или 3 хиляди повече. „Дунав“ ми подаде ръка преди време. Затова и реших да се върна. Надявам се, че с още няколко футболисти ще направим добър отбор“, казва Аясс.