Всички работещи в "Мини Бобовдол", който са около 1900 души, ще получат пълните си заплати за авгусг и парите от т.нар. Допълнително материално стимулиране. Миньорите от протестиращия рудник "Бабино" няма да получат нищо, докато не подпишат подготвеното от ръководството на мините споразумение, предаде "Нова телевизия".

Това обяви днес пред протестиращите и медиите представител на ръководството. За момента предложението не се приема от хората от "Бабино". В рудника трето денонощие под земята остават около стотина миньори.

Тази вечер са излезли трима души, на които им е прилошало. За работниците под земята са осигурени вода и храна, има постоянно присъствие на лекар. Протестиращите миньорите настояват за пълното изплащане на заплатите от месец август и на средствата за храна, които са забавени от месец март тази година.

От ръководството на мините заявиха, че ако протестът не спре, ще бъде потърсена имуществена отговорност за причинени вреди на предприятието.

От ръководството обясниха още, че към настоящия момент нямат просрочени задължения за заплати на служителите. Възнаграждението за месец август било дължимо между 5-о и 10-о число на месец октомври.

Протестиращите миньори се заканиха, че няма да спрат със стачните действия.