Нямам от какво да се притеснявам и от какво да се срамувам. Това е моята биография, това съм аз.

Това каза кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева пред Нова телевизия. Тя обясни, че била забелязана с нейните качества и е било предложено да стане член, като добави, че не е била номенклатурен кадър.

„Съпругът ми не е участвал в приватизацията на „Булгартабак", каза още Цачева. Тя съобщи, че сега той работи в РВД и заплатата му по договор е 1 200 лева.

Пред водещата Ани Цолова кандидатът за президент разказа за първата среща със съпруга си, както и за син й, който е блестящ математик. „Още от четвърти клас учи математика", сподели Цачева и добави, че в момента той е студент в Бостън. На въпрос ще се върне ли в България тя отговори, че като майка би искала синът й да се върне. „Не учи в България, защото тези състезания, които спечели като ученик, му дадоха възможност да учи в престижни университети навън, но не е загубил връзката със страната си. Учителите у нас му вдъхнаха увереност", разказа кандидатът за президент.

„Живея с парите, които получавам като заплата от Народното събрание, както и с един малък наем от 250 лева от кантора в Плевен. Нямам кредит, имам кола на лизинг", сподели още тя.

Най-лошото й качество е, че е много строга, когато говори по работа. „Не мога да обясня с прости думи нещата, така че хората да ме разберат", сподели още Цачева.

Само на последните избори половината от гражданите не гласуваха. Хората са разочаровани от политиците.

Ще бъда президент и на хората, които са разочаровани от политиците, заяви Цецка Цачева.

По думите й е невярно е да се твърди, че Народното събрание не прави нищо за хората. „Работим в интерес на гражданите, но не всичко зависи само от парламента и тук е ролята на държавния глава. Институциите трябва да са отворени за гражданите", заяви Цачева.

На въпрос каква оценка ще даде на сегашния президент Росен Плевнелиев тя отговори, че е нескромно да се дава оценка на мандат, който не е приключил. „Той имаше един много сложен мандат. Нека да изчакаме с оценката. Всеки президент дава най-доброто от себе си. Историята е тази, която ще даде оценка", категорична беше тя.

Попитана ще получи ли гласове от ДПС тя отговори, че ще се опита да стигне до максимален брой граждани и няма да ги дели. „Не знам да има договорка с ДПС. Не участвам в такива договорки", категорично заяви тя.