25 години - за хората това е възраст, а за бизнеса - време. Точно толкова, четвърт век русенската дентална клиника „Дукови“ не спира да се развива, да покрива все по-високи стандарти и наред с признанието на пациентите, което е най-големия капитал на всяко здравно заведение, сега получава и признанието на колегията в страната. Клиниката е сред петте в страната, номинирани в традиционния конкурс „Дентален мениджър на годината“ на Асоциацията на денталните мениджъри в България и ще се бори за статуетката „Адмира“. Името на наградата, разбира се, е символично. „Адмира“ произхожда от „admire“, което на английски означава „възхищавам се“, „адмирация“ - на български: възхищение, почит, подкрепа. В същото време в думата е вградена абревиатурата и на български, и на латински „адм“ и „adm“ на Асоциация на денталните мениджъри /АДМ/. А номинацията на „Дукови“ за участие във финалния кръг на конкурса идва именно от Управителния съвет АДМ и това е единственото изразено предпочитание от асоциацията.
За да стигне до подиума за най-добрите, 
русенската клиника минава през предварителната оценка по строги критерии
на 9-членно експертно жури начело с д-р Венета Павлова. 
Оценяват се лидерските умения на мениджъра и степента на безрезервно отдаване към пациентите, взема се предвид и извървеният професионален път. Тази година се забелязва един силен млад дух, голяма фамилна наследственост в много от практиките. Срещнах много млади, амбициозни, мотивирани зъболекари, които искат и работят в България, каза председателят на журито д-р Павлова.
Днешното постижение на „Дукови“ има дълга предистория.
Преди повече от 10 години зъболекарите д-р Валентин Дуков и съпругата му Мария Сапункьова говорят за своите бъдещи планове пред столичен вестник, като по-скоро ги определят като добро пожелание. Но 
времето показва, че амбициите и професионализмът се оказват достатъчно реални, 
за да има в Русе модерно оборудвана и отговаряща на европейските стандарти дентална клиника.
За успеха са нужни две основни неща - добър мениджмънт и също толкова добри специалисти, работещи с най-съвременна апаратура.
Началото на тази успешна дейност слага оралният хирург д-р Дуков. Малко по-късно се присъединява и д-р Мария Сапункьова, а вече 7 години фирмената политика защитава и дъщеря им д-р Веселина Дукова.
Мениджмънтът на разрасналата се вече клиника е поверен на бизнес уменията на д-р Сапункьова. Още в самото начало на фирмената дейност тя успява да подбере и организира един перфектно работещ екип. Постоянно търсеща иновативни технологии, тя трябва не само да поддържа успешна лечебна дейност, а да търси развитие чрез курсове и специализации в областта на управлението. На д-р Сапункьова се пада да 
осигурява баланса между работещите в клиниката,
за да могат всички да гледат в една посока.
В момента в клиниката работят млади, но вече доказали се специалисти - 8 стоматалози, 7 дентални асистенти и един офис мениджър. Дейността се осъществява в две бази, като едната работи предимно със здравната каса, а в другата се реализират високо специализирани дейности.
Д-р Дуков е един от първите орални хирурзи в града, който успешно поставя импланти на все повече пациенти от Русе и региона. Специализирал е в Германия, Франция, Италия, Израел. Притежава сертификат за водене на курсове и обучения по имплантология от немска и италианска водещи фирми в тази област. 
Младата д-р Веселина Дукова специализира в областта на ортодонтията - клон от денталната медицина, който се занимава с правилното и естетическо подреждане на зъбите. Тя успешно е завършила първия двугодишен модул при израелски професор и и предстои обучение с цел защита на специалност.
Всеки от другите стоматолози - д-р Ангелова, д-р Слатински, д-р Елениновска, д-р Милчев и д-р Лазарова има своето специално място в екипа на клиниката. 
Пак преди близо 10 години и пак в медиите д-р Дуков излага една 
програма за развитие, която сам определя като свръхамбициозна
Днес равносметката показва, че сега под тази програма може да се сложи печат „Изпълнено“. Затова работещите в клиниката специалисти се чувстват удовлетворени от факта, че с труда си и с постоянно развиващия се професионализъм  са превърнали една мечта в реалност.
Клиниката разполага с 3D скенери, високо енергийни лазери, CAD/CAM оборудване и други високотехнологични апарати. Това дава допълнителна възможност да се поставят максимално правилни диагнози и да се извършват нужните лечебни процедури.
По време на успешната си кариера съм разбрал, че 
липсата на ежедневно обучение в новостите те прави недостатъчно компетентен и изоставащ
специалист. Затова продължаваме да участваме във всички актуални курсове и конгреси в страната и в чужбина, споделя д-р Дуков.
В своята дейност денталните лекари от клиниката успешно си партнират със специалисти от свързани с работата им медицински специалности - кардиолози, алерголози, дерматолози и др. Така пациентите получават вярната диагноза и сигурност за правилното лечение.
Тържествената церемония по излъчването на победителите в годишния конкурс на Асоциацията на денталните мениджъри ще се състои днес в столицата.