Основателят на Уикилийкс Джулиан Асандж заяви, че разполага с доказателства за връзката между кандидата на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари Клинтън и терористичната организация Ислямска държава, съобщава The Political Insider. По думите на Асандж, Клинтън не просто е била в контакт с терористите. Заемайки поста държавен секретар на САЩ, тя е разпоредила изпращането на американско оръжие в Катар, откъдето то е попаднало в ръцете на либийските бунтовници, сражаващите се срещу Муамар Кадафи. Така Хилари е съдействала за свалянето на либийското правителство. След това оръжието е било прехвърлено в Сирия за подкрепа на Ал Кайда и свалянето на правителството на Башар Асад.

Клинтън има водеща роля в организирането на т.нар. приятели на Сирия, за да обезпечи подкрепяното от ЦРУ въстаническо движение срещу режима на Асад в Сирия.

В хода на публичните си показания след атентата в Бенгази в началото на 2013 година Хилари Клинтън отричаше под клетва, че е знаела за доставката на оръжие. Но в Democracy Now основателят на Уикилийкс Асандж заявява, че 1 700 електронни писма, намерени в нейния компютър, пряко я свързват с кризата в Сирия и непосредствено с организациите Ислямска държава и Ал Кайда, предаде БЛИЦ.