Възрастни хора са измамени с примамливи оферти за постелки и завивки, които лекуват всякакви болежки, срещу солен банков кредит.

Част от измамените са от Оряхово. Всеки от тях бил поканен лично по телефона  в местния пенсионерски клуб. Там  обещаната беседа на тема „здрав сън" се превърнала в реклама на възглавници, одеяла и матраци, уж от камилска вълна и уж предлагани на половин цена.

Потърпевшата Росица Ангелова описва, че представянето е било много сладкодумно и омагьосващо. Марица Димитрова, също измамена допълва, че дюшекът струва 800 лв, а възглавницата – 100 лв. Телефоните на присъстващите в залата пък били изключени и така не можели да се консултират с близките си.

Моята майка в момента не може да проумее какво се е случило и защо го е направила. Дойде обаче много доволна вкъщи, защото си е взела матрак, одеяло и възглавница за 1300 лева, посочва дъщеря на друга измамена.

Тъй като пенсионерите не могли да платят на място се сдобили и с кредит за 2 години. Така заедно с лихвите сумата скочила на 1600 лв. Един довод обаче привлякъл възрастните като магнит – въпросните матраци щели да излекуват всичките им болки и ще ги откажат от приемането на всички видове лекарства.

Продавачът е фирмата „Уоол премиум” ЕООД. На адреса в Пловдив управителят го няма – извън страната е.   

Без отговор остава въпроса, защо ужилените са изтеглили кредитите от една банка, а ще превеждат вноските в друга. Единици са успели да развалят договорите.