Боец от Ислямска държава е сключил духовен брак в джамията "Абу Бекир" в ромския квартал на Пазарджик. Това потвърди на делото за проповядване на верска омраза и призоваване към ислямска война, което се води срещу 14 подсъдими в окръжния съд на Пазарджик, свидетелят Юлиан Михайлов.

Той лично е присъствал на бракосъчетанието. Френският гражданин от босненски произход Саид Хюсеинович е сключил духовен брак с жена на име Елвира. Според данни на граничен контрол двамата младоженци са влезли у нас по едно и също време с автомобил. На сватбата е присъствал и втори боец на Ислямска държава Мурад Йълдъз. Българските власти са били осведомени, че двамата мъже принадлежат към терористичната групировка от чужди служби, потвърди прокурор Недялка Попова. 

На сватбата на терориста са присъствали и част от подсъдимите по делото в Пазарджик. Те са били облечени с бели тениски с надписи на арабски език. Още пред 2013г. "24часа" единствен съобщи, че емисари на Ислямска държава са посещавали ромския квартал "изток" на Пазарджик. Те са гостували на имама Ахмед Муса Ахмед, който също е обвиняем по делото и е смятан за ръководител на останалите подсъдими. Следващото заседание на процеса в Пазарджик ще е на 20 октомври, когато ще бъдат разпитани шестима свидетели със скрита самоличност.