Mall Rousse и „Спортен клуб Русе“ кани всички любители на красивите бойни изкуства на демонстрация по карате - тази събота, 01 октомври, от 18:00 часа, на последния етаж на любимия търговски център на русенци.

Въпреки че е бойно изкуство (или, може би, точно поради това) карате съдържа в себе си много морални категории, чието съчетаване го превръща в уникална система за морално и физическо развитие на личността. Името му произлиза от японските думи „кара”, което означава празна и „те” – ръка.

„Спортен клуб Русе” е първият клуб за бойни спортове в град Русе, създаден в далечната 1991 година. Клубът развива спорта карате шинкиокушин - контактно карате, при което се нанасят истински удари както с ръце, така и с крака. Старши треньор в клуба е сенсей („учител“от японски) Румен Калинов – трети дан.

През 25 годишната история на клуба русенски състезатели са печелили много шампионски титли на България и множество медали от други състезания. Най-ценните купи и медали са от Европейските първенства за кадети до 16 г., за юноши и девойки до 18 г. и за мъже и жени до 22 г. Деница Георгиева е европейска шампионка за кадетки в дисциплината „ката”, носителка на още 4 бронзови медали в другите възрасти. Здравко Иванов е сребърен медалист в дисциплината „кумите”, а Александър Йорданов, Валенция Димитрова и Бахтишен Сабриева са завоювали бронзови медали.

Тези и други малки и големи възпитаници на сенсей Румен Калинов ще демонстрират уменията си в каратето - едновременно бойно изкуство, спорт, мироглед и начин на живот. Може би сред децата, които сега започват да тренират са бъдещите шампиони? Организаторите на събитието, Mall Rousse и “Спортен клуб Русе“, вярват, че това ще е точно така!