Съдебно-психиатричната експертиза ще решава съдбата на заподозрения в тероризъм Иван Захариев. Мъжът с българо-австралийско гражданство е обвинен в тероризъм и от седмица е в ареста. Вчера той обжалва задържането си пред Специализираният съд, но делото беше отложено.

Иван Захариев проговори пред камерата на БНТ. Бащата му отрече категорично синът му да е терорист и каза, че е психически нестабилен още от малък.

"Не желая да правя коментари, благодаря ви. Мисля, че е най-добре да изчакаме съдията да вземе своето решение." това каза Захариев в отговор на въпроса какво е неговото обяснение за ситуацията и дали има връзка с джихадисти.

Иван Захариев, който има двойно гражданство - австралийско и българско, е задържан в София преди два дни, след като службите са го следили близо два месеца. Захариев посещавал редовно стрелбища в София и Пловдив, от него била иззета религиозна литература, а в частни разговори споделял симпатии към "Ислямска държава". Оказва се, че Захариев е разследван и в Австралия по подозрение в тероризъм.