Последните слънчеви и много топли дни се очертават да бъдат този уикенд, когато слънцето щедро ще се раздава над цялата страна, а дневните температури ще достигнат летните стойности като за последно.

Както днес, така и утре – в съботния ден ще бъде предимно слънчево и топло през деня. Сутрините остават доста хладнички с температури около 8-10 градуса на места. Дневните температури ще се повишат още малко и ще бъдат над 25 градуса в цялата страна – най-топло ще бъде в Южна и Северна България – около 29 градуса, там ще има и малко повече облаци, но валежи изобщо не се очакват.

В неделния ден ще остане топло и слънчево с максимални температури между 26 и 29 градуса, само по Черноморието ще бъдат около 24 градуса. Сутрешните температури ще бъдат около 10 градуса. Над цялата страна ще бъде предимно слънчево.

В понеделник – 3 октомври, ще има малко повече облаци, но температурите все още ще останат високи за началото на октомври – между 25 и 27 градуса. Следобед на места не е изключено да превали слаб дъжд.

Във вторник – 4 октомври, над страната ще нахлуе студен въздух. Ще вали дъжд, на много места интензивен. По-обилни се очаква да бъдат валежите в Централна България, в Южна България се очакват и гръмотевични бури. Температурите ще паднат с около 10 градуса, като максималните им стойности се очаква да бъдат от около 17 градуса на запад, до 23 градуса по Черноморието, за София около 18 градуса.