Известният български бизнесмен, който от десетилетия прави изключително успешен бизнес в Канада, избра в Русе да отпразнува своя житейски юбилей. 90-ия си рожден ден той пожелал да отбележи в кръга на близки, роднини и приятели не другаде, а в Канев център в Русенския университет. 
Голямото тържество ще се състои в събота, радваме се, че г-н Канев предпочете именно при нас да се състои това празненство, каза председателят на общото събране на РУ чл.-кор.проф.Христо Белоев. Именно по време на неговия ректорски мандат бе изграден модерният конферентен център, носещ името на канадския строителен предприемач, роден преди 9 десетилетия в село Горно Абланово. Изграден с дарения от бизнесмена, центърът бе открит тържествено през октомври 2013 година, а Игнат Канев стана 38-ият Доктор хонорис кауза на Русенския универистет. 
Бизнесменът, който е известен със своите щедри благотворителни жестове, вече е в Русе заедно със съпругата си Димитрина. Разпратени са покани до специалните гости, които ще дойдат да поздравят Игнат Канев по време на приема, който той ще даде по повод на своя юбилеен рожден ден.