Спектакъла „Милионерът“ в постановка на Рашко Младенов и с Илка Зафирова в главната роля ще покажат русенските драматици на 18 октомври от 19 ч на Голямата сцена в Доходното здание. С приходите от билетите, които са с цена 5 лева, ДТ „Сава Огнянов“ ще подпомогне възстановяването на изгорелия салон на драматичния театър в Пловдив след пожара в началото на септември. Трагедията, която се разигра буквално дни преди премиерата на спектакъла по нашумелия роман „Възвишение“ на Милен Русков и началото на театралния фестивал в Пловдив, постави в патова ситуация колегите на русенските драматици. След като се преместиха в сградата на местния дом на културата, който се оказа непригоден за театър, завчера пък чига /съоръжение за декорите/ падна и контузи звездата от сериала „Под прикритие“ Михаил Билалов /Джаро/. Нужни са спешни мерки за възстановяване на театъра, гласи мнението и на министъра на културата Петър Стоянович. Освен русенския театър дарителски спектакли правят и други техни колеги. Към инициативата се присъедини и бившият директор на русенската драма Рашко Младенов, той обяви за благотворителен спектакъла „Ла“ с Коцето Цеков, който русенци аплодираха преди месеци.   
Октомврийският афиш на русенския театър стартира на 5-и, когато от 11 ч в камерна зала „Слави Шкаров“ ще бъде показан новият спектакъл „Златното сърце“, постановка Евгения Явашева. Премиерното представление на приказната история, която актрисата разказва, влизайки в три роли едновременно - на режисьор, на автор на костюмите и на актриса в една от ролите - ще бъде гледано тази вечер. В 19 ч в камерната зала зрителите ще станат съпричастни към вечната идея за всепобеждаващото добро, което преминава през различни перипетии. През октомври спектакълът ще бъде показан два пъти - освен на 5-и, също и на 19-и. А на 12-и и 26-и отново в зала „Слави Шкаров“ и също от 11 ч зрителите ще гледат друга вълшебна приказка - „Аладин“, постановка на Александър Беровски.
На 7 октомври на Голяма сцена Николай Урумов отново ще дебне за службичка във Вазовите „Службогонци“ на режисьора Пламен Панев, всички билети са по 5 лева. Проблемите на тийнейджърите в „Хлапачката от тринайстия етаж“ на Мирча М.Йонеску, режисирана от Орлин Дяков, ще провокират публиката в зала „Слави Шкаров“ на 8 и 9 октомври.
Три гостувания ще обогатят впечатленията на русенската публика. На 21-ви шуменският театър „Васил Друмев“ ще покаже на Голяма сцена „Фалшификаторите“ по „Вражалец“ на Ст.Л.Костов със Стефан Рядков и Илия Раев. Ямболският театър „Невена Коканова“ пристига на 23-и с „Чичовци“ от Иван Вазов, а на 31 октомври ще гостува плевенският театър „Иван Радоев“ с комедията „Последният полов атлет“ от Нийл Саймън и Николай Урумов в главната роля.