Без съмнение днес не е разумно да се чака твърде дълго, за да се вземе решение за покупка на жилище на кредит, понеже можете да пропуснете добрите шансове за финансиране.

Въпреки, че вече има достатъчно ясна и достъпна информация относно условията за ипотечно и потребителско кредитиране, Вие се нуждаете от добър консултант, който да Ви разясни всички процедури по кандидатстване и усвояване на кредити. Никога не подценявайте силата на информираността и търсете най-актуалното, независимо дали се отнася за покупка на апартаменти в Русе или само за проучване на цените на пазара за недвижими имоти и възможностите за финансиране. Професионалният опит и съвет относно вариантите за отпускане на кредит за имоти в Русе е стъпка напред по пътя към реализирането на Вашата цел. След редица промени, свързани с условията и възможностите за отпускане на ипотечен кредит, повечето банки предоставиха нови възможности за покупка на имоти.Те се изразяват главно в три неща:
- по-гъвкави условия за разглеждане и отпускане на кредити
- по-ниски лихви
- предсрочно погасяване без наказателна лихва.

Част от банките предлагат по-ниски лихви за кредити в лева и евро. При това, купувачите могат да се възползват от по-ниски такси за одобрение на ипотечния кредит и променлив лихвен процент.Промените, въведени от Комисията по бюджет и финанси, предвиждат да се осигури право на желаещите да получат ипотечен кредит да решат дали да го обезпечат с цялото си имущество или само до самото обезпечение.
При отпадане на наказателната лихва при предсрочно погасяване, вие имате възможност да спрете ежемесечното изплащане на дължимата сума и да направите това еднократно с една вноска на цялата оставаща сума, без наказателни такси.
При някои от банките отпада и възрастовото ограничение при искане на кредит, което разширява кръга от хора, които могат да се възползват от ипотечен кредит.
Можете да намерите повече подробности по този въпрос в договора, който подписвате с банката. Ако срещате трудности при разбирането на информацията, е добре да се насочите към специалист, който се занимава с кредити за покупка на жилище, за да Ви изясни всички подробности и тънкости.

Нашият съвет е да потърсите брокер при покупка на имот, който ще Ви даде насоки и относно кредитирането, тъй като в днешно време професионалистите по недвижими имоти посещават семинари и са запознати с новите възможности по ипотечните кредити.